Още една Златна топка за България!. Така легендата на българския футбол

...
Още една Златна топка за България!. Така легендата на българския футбол
Коментари Харесай

Камата за Георги Господинов: Още една Златна топка за България

" Още една " Златна топка "  за България! ". Така легендата на българския футбол Христо Стоичков - Камата разяснява достижението на писателя Георги Господинов. Политическите водачи в страната  и световноизвестни персони също означиха достижението на българския публицист.

Популярната актриса от сериала " Сексът и градът "  Сара Джесика Паркър също разяснява оценката за романа " Времеубежище ".

" Уау!!! Чакахме го! Поздравления ", написа тя в Instagram под обявата за премията.

Припомняме, че  Господинов стана първият български публицист, спечелил най-престижната премия за литература в света - „ Букър ”. Творецът получи наградата за романа си „ Времеубежище ” на гала в Лондон във вторник вечерта. Отличието се присъжда за художествени творби от целия свят, които са преведени на британски език. Паричното изражение на премията е 62 000 $. Половината от сумата ще получи Анджела Родел, която е превела романа на британски.

Книгата споделя за " клиника от предишното ", която предлага пробно лекуване на Алцхаймер. За да се задействат спомените на пациентите, тя пресъздава атмосферата на отминалите десетилетия до най-малкия подробност. Но с времето там стартират да идват и изцяло здрави хора, които търсят избавление от ужасите на актуалния живот.

" Това е разказ, който приканва към размисъл и зоркост, само че и ни развълнува, тъй като езикът - сензитивен и прецизен - съумява да улови в духа на Пруст изключителната чупливост на предишното ", сподели френско-мароканската писателка и ръководител на журито на премиите " Букър " Лейла Слимани.

Роденият през 1968 година романист и стихотворец Георги Господинов е най-признатият в интернационален проект актуален български създател. Произведенията му са преведени на 25 езика.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР